Recreatief

Een van de doelstellingen van de Belgische Rolstoeldans Federatie is het promoten van het recreatief rolstoeldansen in het algemeen. Hieronder kan u meer informatie vinden over hoe onze federatie deze doelstelling probeert te bereiken.

Recreatief rolstoeldansen
brand-image

Rolstoeldansen is een fijne hobby en een toffe sport.
Rolstoeldansen is een aangename vrijetijdsbesteding met een lage instapdrempel. Maar het kan uitgroeien tot een dynamische hobby of zelfs tot competitiesport.
Dansen is echter in de eerste plaats bewegen op muziek en in gezelschap. En dat is wat de Begische Federatie wil promoten onder de noemer 'recreatief dansen'.

Meer informatie over de initiatieven die de federatie organiseert om het recreatieve rolstoeldansen te promoten kan u hieronder vinden!

8e Nationale dansdag
brand-image

Eenmaal per jaar richt de Belgische Rolstoeldansfederatie een nationale dansdag in waarop iedereen welkom is.
Geen competitie, geen stress, alleen gezellig samenzijn met het rolstoeldansen als bindmiddel!!
De voorbije jaren telde onze dansdag telkens een stijgend aantal deelnemers.

Op zaterdag 17 november organiseert de rolstoeldansclub Dansprovant uit Ekeren, onder het auspicien van de Belgische Rolstoeldansfederatie, de 8e nationale dansdag in Gemeenschapscentrum Den Boomgaard in Ranst.
Dit is een jaarlijks event waarbij rolstoeldansers uit heel Vlaanderen samenkomen om een ganse namiddag recreatief rolstoeldansen te doen zonder de stress van een wedstrijd.
Dit jaar is het de beurt aan een club uit de Provincie Antwerpen. We verwachten zoals gewoonlijke de deelname van een achttal clubs, en een 250 deelnemers waarvan een 120-tal rolstoelgebruikers.

Elke club brengt met haar leden een demonstratie en elke instructeur leert een fundansje aan zodat er de ganse namiddag gedanst wordt.
Ondertussen zorgt de club "De Keerbergse Amigo's" zoals gebruikelijk voor de pannenkoeken.

Het Gemeenschapscentrum Den Boomgaard is een mooi zalencomplex van de Gemeente Ranst met een ruime parking.
De dansdag 2018 wordt gesteund door de Gemeente Ranst, daarom zijn al de rolstoelgebruikers van Ranst kostenloos welkom op dit event.
Voor de leden va de federatie en anderen bedraagt de deelname 3.5 euro, pannenkoeken en koffie/thee inbegrepen. DAAR KAN JE NIET VOOR THUISBLIJVEN!
Alle personen met een beperkte mobiliteit en hun begeleiding zijn van harte welkom, mits tijdige inschrijving!

Datum: zaterdag 17 november 2016
Start: Deuren open om 13h00 - start dansdag om 13h30
Einde: Einde van de dansdag is voorzien rond 18h00
Adres: Gemeenschapscentrum Den Boomgaard, Antwerpsesteenweg 43, 2520 Ranst
Kostprijs: 3,5 euro per persoon - pannenkoeken en drankje inbegrepen.
Voor Wie?: Onze dansdag is een club-event maar je hoeft niet noodzakelijk tot een rolstoeldansclub te behoren als je dit wil meemaken. Het event staat open voor iedereen.

Meer info:
- Roland Rotte: roland.rotte@skynet.be - 0477 20 52 47
- Leona Pellens : lpellens@hotmail.com - 0475 41 78 13