Nieuws

Initiator Rolstoeldansen

post image

Beste leden van de Belgische RolstoeldansfederatieOnze federatie werkt weer mee aan een opleiding "initiator Rolstoeldansen" van de Vlaamse Trainersschool (VTS).
Vorige opleiding kon spijtig genoeg niet doorgaan wegens onvoldoende deelnemers. We hopen nu dat zich voldoende kandidaten aandienen. We hebben immers nog steeds nood hebben aan bijkomende gekwalificeerde instructeurs.
Enerzijds om in de steden en streken waar geen rolstoeldansen wordt aangeboden toch een rolstoeldansclub te kunnen oprichten en tevens om er voor te zorgen dat de bekwame en ervaren instructeurs die we nu al hebben over een erkend diploma zouden beschikken.

Oorspronkelijk werd gezocht naar een zaalaccommodatie in de omgeving van Gent of het Waasland om de geinteresseerden uit West- en Oost-Vlaanderen tegemoet te komen.
Het was evenwel voor de VTS niet eenvoudig om een geschikte locatie te vinden die centraal gelegen is in Vlaanderen en waar de zaal 9 zondagen beschikbaar was en waar een cursusverantwoordelijke kon gevonden worden om de praktische zaken te regelen.
Uiteindelijk heeft Dansprovant ervoor gezorgd dat haar zaalaccommodatie in Ekeren ter beschikking kon gesteld worden en zal onze secretaris, Leona Pellens, de taak van cursusverantwoordelijke op zich nemen. Lucienne Swinnen zal instaan voor de inhoud van de lessen.
Het Algemeen Gedeelte wordt ingericht op zaterdagen in het sportcentrum van Sport Vlaanderen in Brasschaat samen met de "Initiator seniorendans".

Als bijlage bezorgen we al hierbij het lessenrooster met de data.
De kostprijs is 245 euro:
- 45 euro voor het Algemeen gedeelte
- 100 euro voor de danstechnische module
- 100 euro voor de didactische module.
Het is nu mogelijk reeds in te schrijven voor de opleiding.
Dit kan door te surfen naar:

 • Website Sport Vlaanderen

 • Om de opleiding te vinden vul je in : trainer - dans - initiator - provincie Antwerpen
  Mag ik jullie verzoeken deze informatie door te sturen aan potentieel geinteresseerden.
  Met dank en vriendelijke groeten.

  Jef Boudewijns,
  voorzitter Belgische Rolstoeldansfederatie vzw
  0475 96 578 97

  Leona Pellens,
  secretaris Belgische Rolstoeldansfederatie vzw

  Download de informatiefishe van de opleiding:

 • Informatiefishe